Η ιστορία μας

Η ΣΕΡΓΑΛ Α.Ε ιδρύθηκε το 1964 από την Αγροτική τράπεζα της Ελλάδος και το 1995 η βιομηχανία πωλήθηκε μέσω δημοπρασίας οπότε και άρχισε η σταδιακά ανοδική της πορεία. Ο βασικός της στόχος ήταν να βελτιώσει επαρκώς την ποιότητα των προϊόντων της ώστε να εξυπηρετεί με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο το καταναλωτικό κοινό. Ο στόχος αυτός επετεύχθει αρχικά όταν η εταιρία κατάφερε να πιστοποιηθεί για τη χρήση μη μεταλλαγμένων πρώτων υλών και τελικά όταν το 2000 κατάφερε να εφαρμόσει και να πιστοποιήσει ένα σύστημα διαχείρισης ποιότητας κατά ISO 9001 που είναι το διεθνές πρότυπο για την ποιότητα το οποίο ορίζει τις απαιτήσεις σύμφωνα με τις οποίες πρέπει να λειτουργεί μια επιχείρηση.

Το 2005 στο ήδη υπάρχον σύστημα ποιότητας εντάχθηκε και το ISO 22000 που αποτελεί πρότυπο για τη διαχείριση της ασφάλειας των τροφίμων. Αυξάνοντας λοιπόν της παραγωγή της κατάφερε να επεκτείνει το δίκτυο διανομής της στην υπόλοιπη Ελλάδα όπου και συνεργάστηκε με τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ κατακτώντας ένα συνεχώς αυξανόμενο μερίδιο αγοράς. Την ίδια χρονιά η ΣΕΡΓΑΛ Α.Ε. πρωτοπορώντας για τα δεδομένα του κλάδου εντάσσει το φυσικό αέριο σε όλη τη διαδικασία παραγωγής της με σκοπό να μειώσει το ανθρακικό της αποτύπωμα, διασφαλίζοντας έτσι την προστασία του περιβάλλοντος. Όλες αυτές οι ενέργειες για την διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων είχαν σαν αποτέλεσμα τον χαρακτηρισμό της εταιρίας με πράσινη βούλα από την GREENPEACE και την βαθμολόγηση της με 10/10 από τον ίδιο φορέα.

Τον Αύγουστο του 2008 ξεκίνησε μία επένδυση 7.000.000 € πλήρους εκσυγχρονισμού και αυτοματοποίησης της διαδικασίας παραγωγής της. Μετά από αυτό η επιχείρηση όντας μια υπερσύγχρονη γαλακτοπαραγωγική μονάδα κατάφερε να αυξήσει την παραγωγή της στα νέα προϊόντα και να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την ποιότητα τους προμηθευόμενη την πρώτη ύλη της από κτηνοτρόφους που δραστηριοποιούνται στον νομό Σερρών εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την επιβίωση την σερραϊκής υπαίθρου.

Σήμερα λοιπόν η ΣΕΡΓΑΛ Α.Ε. είναι μια σύγχρονη γαλακτοβιομηχανία που προσφέρει στον καταναλωτή προϊόντα 100% ελληνικά που πληρούν τις προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης δίνοντας έμφαση στην ασφάλεια και την ποιότητα τους.

Το δικό μας γάλα

Δίκτυο Συνεργατών

Νομός Σερρών Νομός Θεσσαλονίκης Νομός Χαλκιδικής Νομός Καβάλας Νομός Πιερίας

Συνεχώς Αναπτυσσόμαστε

Ανακαλύψτε όλα τα νέα σημεία στα οποία μπορείτε να γευθείτε τη μοναδική γεύση των προϊόντων μας!

Οικονομικές Καταστάσεις

ΣΕΡΓΑΛ Ισολογισμός 2013 ΣΕΡΓΑΛ Ισολογισμός 2014 ΣΕΡΓΑΛ Οικονομικές Καταστάσεις 2015 ΣΕΡΓΑΛ Οικονομικές Καταστάσεις 2016